Afdrukken

Corona-update na persco van 12 november

Goedemiddag,

Twee weken geleden konden we jullie het bericht hier onder aan sturen, met voornamelijk regels rondom de QR codes en het CTB. Inmiddels weten we allemaal dat de regels verder zijn aangescherpt, en moeten we een aantal regels hieraan toevoegen. We willen het liever niet natuurlijk, maar we moeten ons toch echt hier aan houden.

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:

1. Vrijwilligers Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Daarnaast roepen we op om het aantal rijdende ouders bij uitwedstrijd te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig en zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen. Zij mogen de wedstrijd dus bekijken in de hal. 

2. Publiek Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Ouders kunnen hun kind brengen en halen, maar blijven altijd buiten de hal.

3. Horeca/kantine Sportcafe Balmere, grenzend aan de hal, is tot maximaal 20.00 uur geopend. Echter, niet elke trainingsavond is het rendabel en effectief om geopend te zijn, en kan er dus niet elke avond een kopje koffie of een stroopwafel worden gehaald. Neem bij het trainen dan ook altijd je eigen drinken mee. Op wedstrijddagen zal de horecalocatie wel geopend zijn, maar uiteraard alleen toegankelijk met een CTB. 

4. Controle en handhaving Controle van het coronatoegangsbewijs zal plaatsvinden bij het betreden van de zaal, door trainers en andere vrijwilligers. We willen iedereen dan ook vragen om mee te werken als gevraagd wordt om je CTB te tonen. Eenmalig controleren volstaat niet, er moet voorafgaand aan elke activiteit (training/wedstrijd) opnieuw gecontroleerd worden. Er mag bij trainingen en wedstrijden dus geen publiek zijn. Spelers van 18 jaar en ouder dienen hun CTB te kunnen tonen.

5. Auto De Rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd aangaande het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.

We hopen snel weer naar versoepelingen terug te kunnen, maar tot die tijd houden we ons aan de bovenstaande regels. Zo kunnen we samen sneller weer terug naar de gewenste situatie. Heb je hier nog extra vragen over, neem dan contact op met het bestuur en dan zoeken we samen naar een oplossing. Het is heel vervelend, al de regels, maar we moeten ons er gewoon aan houden om er ook weer zo snel mogelijk vanaf te zijn. Hou vol!

Groeten,

Het bestuur

 

 

__________________

Bericht van 6 november

Het zaalseizoen begint aanstaande maandag, en we kunnen niet wachten op regenloze trainingen en wedstrijden zonder wind. Toch willen we jullie even kort informeren over de nieuwe coronaregels die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, en morgen ingaan. We hopen hiermee wat duidelijkheid te scheppen voor trainingen en thuis- en uitwedstrijden. De impact van de nieuwe regels is groot, zeker wanneer je niet-gevaccineerd bent.

Het is goed om het onderscheid te maken tussen spelers tot 18 jaar oud, en spelers, trainers en ouders die 18 jaar of ouder zijn.  

Voor de kinderen tussen de 13 en 18 jaar oud verandert er vrijwel niets, alleen dat je een Corona Test Bewijs (CTB) moet kunnen laten zien als je de kantine ingaat. Zomaar een AA’tje of tosti halen is onmogelijk zonder CTB. Tevens dien je een legitimatiebewijs te kunnen tonen, naast het tonen van je CTB. Bij binnengaan van de kantine zullen de medewerkers achter de bar ook de controle van het CTB uitvoeren.

Voor spelers vanaf 18 jaar is de impact groter, zij dienen voor trainingen en wedstrijden een CTB te kunnen tonen. Wanneer je niet gevaccineerd bent, houdt dit dat je voor de training of wedstrijd een test doet, waarna je daarvan je negatieve resultaat kunt tonen. De verantwoordelijkheid voor het controleren ligt bij de vereniging zelf. Bij trainingen zal dan ook de trainer de controle uitvoeren en bij thuiswedstrijden zal er bij de ingang van de zaal controle plaatsvinden. Bij uitwedstrijden is de tegenpartij verantwoordelijk hiervoor.  

Wanneer jij als ouder geen CTB hebt, kom je de verschillende sporthallen niet in. Dat is bij thuiswedstrijden al vervelend, je wil natuurlijk bij de wedstrijden of trainingen van je kind zijn, maar bij uitwedstrijden is dat misschien nog wel vervelender, denk aan rijdiensten en vervolgens de wedstrijd niet kunnen zien. Heb je als ouder wel een CTB, dan kan je overal binnen (zaal en kantine) en verandert er dus niet zo veel.

Alle maatregelen over Corona-regels en de sport (door de KNKV) kun je hier vinden: https://www.knkv.nl/faqcorona/

Zowel het bestuur als de commissies hadden natuurlijk ook graag gezien dat de regels gelijk zouden zijn aan die van de buitensporten, maar helaas is dat niet zo en zullen we ons aan deze maatregelen moeten houden. We vertrouwen erop dat iedereen deze regels respecteert en accepteert, zodat we er ook snel weer van af kunnen. We snappen heel goed dat dit voor sommige spelers en ouders een flinke impact heeft. We hopen jullie allemaal desalniettemin toch bij de wedstrijden te zien!

Groeten,

Het Bestuur