Afdrukken

Corona-update vanaf 06 november

Goedemiddag,

Het zaalseizoen begint aanstaande maandag, en we kunnen niet wachten op regenloze trainingen en wedstrijden zonder wind. Toch willen we jullie even kort informeren over de nieuwe coronaregels die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, en morgen ingaan. We hopen hiermee wat duidelijkheid te scheppen voor trainingen en thuis- en uitwedstrijden. De impact van de nieuwe regels is groot, zeker wanneer je niet-gevaccineerd bent.

Het is goed om het onderscheid te maken tussen spelers tot 18 jaar oud, en spelers, trainers en ouders die 18 jaar of ouder zijn.  

Voor de kinderen tussen de 13 en 18 jaar oud verandert er vrijwel niets, alleen dat je een Corona Test Bewijs (CTB) moet kunnen laten zien als je de kantine ingaat. Zomaar een AA’tje of tosti halen is onmogelijk zonder CTB. Tevens dien je een legitimatiebewijs te kunnen tonen, naast het tonen van je CTB. Bij binnengaan van de kantine zullen de medewerkers achter de bar ook de controle van het CTB uitvoeren.

Voor spelers vanaf 18 jaar is de impact groter, zij dienen voor trainingen en wedstrijden een CTB te kunnen tonen. Wanneer je niet gevaccineerd bent, houdt dit dat je voor de training of wedstrijd een test doet, waarna je daarvan je negatieve resultaat kunt tonen. De verantwoordelijkheid voor het controleren ligt bij de vereniging zelf. Bij trainingen zal dan ook de trainer de controle uitvoeren en bij thuiswedstrijden zal er bij de ingang van de zaal controle plaatsvinden. Bij uitwedstrijden is de tegenpartij verantwoordelijk hiervoor.  

Wanneer jij als ouder geen CTB hebt, kom je de verschillende sporthallen niet in. Dat is bij thuiswedstrijden al vervelend, je wil natuurlijk bij de wedstrijden of trainingen van je kind zijn, maar bij uitwedstrijden is dat misschien nog wel vervelender, denk aan rijdiensten en vervolgens de wedstrijd niet kunnen zien. Heb je als ouder wel een CTB, dan kan je overal binnen (zaal en kantine) en verandert er dus niet zo veel.

Alle maatregelen over Corona-regels en de sport (door de KNKV) kun je hier vinden: https://www.knkv.nl/faqcorona/

Zowel het bestuur als de commissies hadden natuurlijk ook graag gezien dat de regels gelijk zouden zijn aan die van de buitensporten, maar helaas is dat niet zo en zullen we ons aan deze maatregelen moeten houden. We vertrouwen erop dat iedereen deze regels respecteert en accepteert, zodat we er ook snel weer van af kunnen. We snappen heel goed dat dit voor sommige spelers en ouders een flinke impact heeft. We hopen jullie allemaal desalniettemin toch bij de wedstrijden te zien!

Groeten,

Het Bestuur