‘Ook in tweede wedstrijd geen overwinning’

Vaassen, 14-09-19 - Na 2 wedstrijden in het seizoen 2019-2020 staat EKVA nog altijd met lege handen. De nieuwe ploeg van coach Jasper van Peursem moet duidelijk nog aan elkaar wennen en dat is vooral af te zien aan het gebrek aan goals. Ook deze zaterdag bleek scoren het grootste probleem en werd verloren van Regio ’72, met een wat geflatteerd grote uitslag: 20-12.

Na de eerste wedstrijd thuis tegen KVZ, waar het schotpercentage te laag was en er in het eerste aanvalsvak problemen waren met de rebound, werden deze week op de training wat aanpassingen gedaan in de vaksamenstelling. Zo startte Renée Burren in het eerste aanvalsvak en nam Demi Schröder haar plek in de verdediging in. Toch had dat in de openingsfase niet het gewenste effect. Door het ontbreken van doelpunten kwam de thuisploeg in de eerste 5 minuten al op 4-0, wat wel de wekker bleek om de Almeerders de ogen te openen. De slechte passing van de beginfase werd enigszins hersteld, en mede dankzij 3 benutte strafworpen was het halverwege de eerste helft 4-5 in Almeers voordeel. Zowel spelers als supporters kregen op dit moment het gevoel dat EKVA kon doordrukken om het verschil te maken, maar dat lukte wederom niet. Er werden verkeerde keuzes gemaakt voor het moment van schieten, of er werd te wild en onrustig gespeeld om de passing zuiver te houden. Regio ’72 stelde het vizier bij en met schoten van afstand begonnen de paarsen langzaamaan uit te lopen, voor de theepauze. Van 4-5 werd het 9-7, maar gelukkig voor EKVA wist een ietwat geïrriteerde Krista Bakker op dat moment haar scherpte boven te halen en maakte ze met 2 droge knallen 9-9, wat ook de ruststand was. 

In de pauze heerste bij EKVA in de kleedkamer het gevoel dat de ploeg op voorsprong had moeten staan, maar ook dat het spel niet goed genoeg was. Toch was het ‘slechts’ 9-9 en met een kleine verbetering moest Regio ’72 verslagen kunnen worden. Die verbetering bleef in ieder geval in het begin van de tweede helft uit. Weer stokte het scoren, waar de thuisploeg dat wel bleef doen, nog makkelijker dan in de eerste helft. Na 11 minuten in de tweede helft was het al 15-9 en was de knockout uitgedeeld. EKVA probeerde met wat wissels nog het spel aan te passen, maar tot een echte comeback kwam het helaas niet. De doelpunten bleven zeldzaam en voor elke goal moest ongelofelijk hard gewerkt worden. Als aan de andere kant de schoten steeds sneller achter elkaar er wel in vallen, breekt het verzet en vertrouwen en dat gaf de Vaassenaren de kans om makkelijk uit te lopen naar zelfs 8 punten verschil, eindstand 20-12. 

Voor EKVA zijn er genoeg leerpunten mee te nemen uit deze wedstrijd, en dat is zeker niet alleen het scorend vermogen. Ook het behouden van concentratie, het maken van de juiste keuzes en de onderlinge (positieve) communicatie zijn punten waar aan gewerkt moet worden. Volgende week wacht een belangrijke thuiswedstrijd tegen Luno, om 15.30 uur. Misschien dat een overwinning een flinke boost aan het vertrouwen kan geven!

Doelpunten: Jesse 4, Michael 3, Krista 3, Yoram 1, Arjen 1
Doelpunten vorige week EKVA 1 – KVZ 1 (13-18): Michael 5, Jesse 3, Krista 2, Demi 1, Renée 1, Naomi 1

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.