‘EKVA 1 geeft het zelf weg tegen Luno’

Almere, 21-09-19 – De derde wedstrijd van het seizoen heeft voor EKVA opnieuw een nederlaag opgeleverd. In een wedstrijd die de Almeerders zeker hadden moeten winnen, ging het opnieuw niet en werd het tegen Luno 14-15, pijnlijk.

De eerste tegenslag met oog op deze wedstrijd kwam al afgelopen woensdag, toen Krista Bakker tijdens de training haar enkel blesseerde en er mogelijk enkele weken niet bij is. Tegen Luno werd ze vervangen door een van de beste verdedigers in de selectie, Bojoura Kuipers, die uitstekend presteerde. In de openingsfase van deze wedstrijd kampte EKVA weer met het probleem waar het de afgelopen weken ook al last van had, het maken van doelpunten. In de 13e minuut werd pas de 2e Almeerse goal gemaakt, maar gelukkig wist Luno er aanvallend niet echt van te profiteren. Dankzij coach Jasper van Peursem wist EKVA precies welk spel Luno ging spelen, en konden ze uitermate goed verdedigend acteren om het de Linschotenaren lastig te maken. Het ging in de eerste helft continu gelijk op en het verschil bleef continu bij 1. Een minuut of 7 voor rust kwam EKVA op een 8-7 voorsprong door een benutte strafworp van Michael de Ruijter, na een Luno-time out, waarbij het gevoel steeds meer opkwam dat EKVA het heft in handen had. Maar, net als vorige week tegen Regio ’72, lukte het op dat moment niet om door te drukken en de voorsprong uit te breiden. De bezoekers kwamen langszij en zelfs er voorbij, waarna de teams met 8-9 gingen rusten.

Na de pauze ging het tot 10-10 weer gelijk op, en leek EKVA qua spel het lichte voordeel te hebben, maar kon het niet in doelpunten worden uitgedrukt. Met uiteindelijk een schotpercentage van slechts 12% is het duidelijk aan te geven waar het probleem zit dit seizoen tot nu toe. De 117 kansen die gecreërd worden zijn hoopgevend, maar daarvan zullen er toch zeker 20 benut moeten worden om in elke wedstrijd goed mee te doen om te punten. Ook nu tegen Luno zaten er meerdere fases in de wedstrijd waarop het maken van doelpunten ontbrak. In de tweede helft was het na 20 minuten 11-14 en leek het verschil gemaakt, maar de thuisploeg bleef wel vechten. Met 2 goals achter elkaar in de slotfase had EKVA nog 3 minuten om van 14-15 weer op gelijke hoogte te komen. Echter, de eindfase werd niet goed doordacht uitgespeeld waardoor er meerdere keren balverlies werd geleden zonder een schot te hebben gelost, en daarmee werd Luno aardig in het zadel geholpen. De Almeerders kwamen niet meer tot de gelijkmaker en na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling bij de spelers en staf dan ook enorm. Het gevoel overheerste dat er 2 zekere punten weggegooid werden.

Volgende week weer een nieuwe kans, dan komt Tiel '72 op bezoek. Nu twee trainingen om aan de afronding te werken en dan hopelijk om zaterdag te presteren.

Doelpunten: Jesse 4, Michael 3, Yoram 2, Demi 2, Arjen 1, Julian 1, Stephanie 1


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.