Deze is voor Jasper en zijn vader!’

Almere, 28-09-2019 – In de vierde wedstrijd van het seizoen heeft EKVA 1 de eerste punten gepakt. In de stromende regen was het niet altijd fantastisch korfbal, maar werd er wel keihard voor en met elkaar gewerkt, met uiteindelijk winst op Tiel ’72 als resultaat: 13-10.

 

Nog altijd zonder de geblesseerde Krista Bakker, en dus opnieuw Bojoura Kuipers in de basis, en ook zonder coach Jasper van Peursem op de bank, was deze tweede thuiswedstrijd op rij er eentje die zeker gewonnen moest worden. Vorige week werd pijnlijk verloren van Luno, dus nu moest de ploeg zich zien te herpakken. De openingsfase van de partij verliep zoals alle eerder wedstrijden van EKVA, met weinig goals en veel balverlies in de aanvallen van beide teams. Met regen en harde wind was het lastig om scherp te schieten en stond de eerste helft ook bol van gebrekkige passing, schoten op de verkeerde momenten en weinig tempo in de aanval. Maar, wat wel opviel, was de grote werklust bij de thuisploeg, aangevuurd door interim-coach Merijn van Bussel. Het leverde een 4-5 ruststand op, met nog alle mogelijkheden in het vooruitzicht.

 

Ook in de rust werd gehamerd op de werklust en het doorzettingsvermogen. Regen, wind en andere zware omstandigheden mochten de strijd niet in de weg zitten. En EKVA zette door, met Naomi van Wilgenburg en Julian Bunschoten inmiddels in de ploeg konden er tactisch wat omzettingen worden gedaan en ging het aanvallend ook beter lopen. Er konden meer schoten genomen worden, maar het schotpercentage bleef het probleem waarop EKVA niet op voorsprong kon komen. Tot halverwege de tweede helft, toen de knop nogmaals omging en de Almeerders er met de hele ploeg nog eens vol ingingen. Van een 7-10 achterstand begon de comeback, met elke keer volle kracht vooruit en geconcentreerd blijven verdedigen. Zeker ook geholpen door een aantal benutte vrije ballen en strafworpen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en ging het gevoel leven dat er zeker winst mogelijk was. Michael de Ruijter maakte de gelijkmaker 7 minuten voor tijd en Jesse Kleijn pakte met 2 goals uit standaardsituaties door om het gat te slaan. Het bleek het beslissende gat wat Tiel niet meer wist te dichten en zo bleven voor het eerst de 2 winstpunten op het FBK-sportpark.

 

Voor Jasper en zijn vader!

 

Doelpunten: Jesse 5, Michael 5, Yoram 1, Bojoura 1, Renée 1


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.