EKVA 1 redt het niet tegen sterk Sparta

Almere, 12-10-19 – EKVA 1 blijft ook na dit weekend nog op 2 punten staan. Tegen Sparta Nijkerk stonden de Almeerders eigenlijk de hele wedstrijd op achterstand en was het klasseverschil op het veld duidelijk. De ploeg in het oranje won uiteindelijk ruim: 16-26.

Vorige week verloor EKVA vrij onnodig van Fiducia, in een wedstrijd waarin het lang gelijk op ging maar uiteindelijk het scoren niet meer lukte, en dus voelde de thuisploeg dat er nu wat goed te maken was. En dat was te zien in de openingsfase, want al na 9 seconden was het eerste schot van Jesse Kleijn goed voor een treffer. Sparta moest duidelijk even in het ritme komen en wist in de eerst 10 minuten slechts 1 keer te scoren, maar profiteren deed EKVA daar niet van. Ook de Almeerders hadden moeite om de korf te vinden en zo stond er halverwege de eerste helft een magere tussenstand van 3-3 op de borden, wat nog wel alle kansen op winst bood in het resterende deel. Maar Sparta zette de tussensprint in toen de thee al te ruiken was. Van 3-3 werd het 5-7 en vanaf dat punt liepen de gasten zelfs uit naar 6-12, uiteindelijk een 7-12 ruststand. 

En hiermee gingen de Blauwe Strijders toch niet met zo’n heel lekker gevoel de tweede helft in. De kansen waren er echt wel in de eerste helft, maar uiteindelijk werd in die laatste 10 minuten wel erg veel weggegeven. In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar. Sparta bepaalde het tempo en wist met het dynamische spel in de korfzone makkelijk goals te maken. Zeker door wat verdedigende fouten konden de kansen gezocht worden waar de Nijkerkers het scherpste waren en dat kwam de hoop op puntenbehoud in Almere niet ten goede. Met nog een kwartier te gaan was het al 8-18 en was de wedstrijd lang en breed gespeeld, maar vooral nog zaak om de score enigszins te beperken. En dat lukte vanaf dat punt wel. De schoten bij EKVA vielen iets makkelijker en zo werd er ook nog wat terug gekomen tot 13-19, waarbij Michael de Ruijter en Arjen Klinkenberg probeerden om het vuur bij de andere spelers weer wat te laten oplaaien. Maar tot een ware comeback kwam het niet, Sparta stelde orde op zaken en uiteindelijk werd het 16-26. Teveel tegengoals door onoplettendheid in de paalzone en te makkelijk de wedstrijd uit handen gegeven in de slotfase eerste helft. 

Volgende week op gras, dan mag de selectie naar Lelystad!

Doelpunten: Jesse 6, Michael 4, Renée 2, Demi 2, Naomi 1, Arjen 1

Doelpunten vorige week Fiducia 1 – EKVA 1 (23-16): Julian 5, Michael 5, Demi 2, Matthijs 1, Maxime 1, Renée 1, Arjen 1, Stephanie 1

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.