Sinterklaas nam de wedstrijd in zich op, en stelde; EKVA 2 was vandaag niet top

Almere, 02-12-17 - Zoals inmiddels traditie is geworden bij de wedstrijden op zaterdagen rond 5 december in het jaar, bekeken ook Sint en Piet er in 2017 weer een paar. Wat zij zagen was onder meer de pot van EKVA 2, tegen Nieuwerkerk 3, misschien wel gezien als de kampioen in spé. De Almeerders weerden zich goed, maar uiteindelijk toverden ze niet een superverrassing uit de hoge hoed.

De afgelopen weken tegen Velocitas en GKV ging EKVA na een zware strijd onderuit, en met het oog op Nieuwerkerk, een ploeg die op het veld in de Overgangsklasse speelt, keek de ploeg zonder heel veel vertrouwen vooruit. Maar een sensatie kan elke ploeg natuurlijk altijd beleven, en het zou mooi zijn om het publiek in eigen hal deze dan ook te geven. Door een blessure in het 1e moest halsoverkop de opstelling nog wat worden aangepast, en stond Rhona Kaptein in de basis, enigszins verrast. Zij speelde zij aan zij met Daniëlle Barendrecht, die het vandaag verdedigend waanzinnig zwaar had tegen een dame met veel kwaliteit, zeker niet slecht. Daarbij in het vak werden de herenplekken door Sander van Gilst en Michael de Ruijter ingevuld, maar voordat dit vak scorend lekker los kwam was er veel ongeduld. De aanvallen liepen niet zoals vooraf was gehoopt, schoten waren vaak matig en Nieuwerkerk werd zeker niet gesloopt. Maar het meest in het oog springende was dat de communicatie onderling er nauwelijks was, na een teleurstellende aanval of juist een succes liepen de 4 juist uit elkaar, niemand echt in zijn sas. 

In het andere vak stond het blonde dameskoppel weer bij elkaar, Anna Schingenga en Esmee Labes zorgden samen voor aanvallend gevaar. Met acties naar binnen of op het schot gingen zij voor een punt, omringt door Merijn van Bussel en Jesse Kleijn, die het ook op een goal hadden gemunt. In de openingsfase van de partij lukte het in beide vakken alleen niet goed om veel te scoren, maar andersom wisten ze Nieuwerkerk ook behoorlijk te storen. De stand na 24 minuten was dan ook pas 2 tegen 6, rake schoten van Kleijn en Schingenga brachten EKVA vlak voor de thee weer wat succes. Uiteindelijk gingen de ploegen met 4-7 naar de rust, waar coach Jerry Bakker vooral hamerde op het volhouden van dit spel, goed gefocust. 

Met wat tactische aanpassingen in het begin van de tweede helft aan de kant van de meiden, bleef de score dicht bij elkaar en was de spanning om te snijden. Krista Bakker kwam in het veld, later ook Julian Bunschoten er nog bij, en hun nieuwe energie hield EKVA in de partij. Een kwartier voor tijd stuurde Bakker nog wat verse krachten in de warming up, om even later weer 3 keer te wisselen: Chérise Labes, Wouter de Groot en Arjen Klinkenberg moest vechten voor de punten van de thuisclub. Maar toch zette de gasten in het wit een tandje bij, want waar het in bijna de gehele wedstrijd vooral de scorende dames waren, kwamen nu ook in de slotfase de afstandgoals van de heren erbij. Het verschil ging naar 6 punten verschil, uiteindelijk door twee rake stippen stond de klok bij 14-18 stil. Al met al een terecht resultaat en een verdiende winst voor Nieuwerkerk, maar EKVA had echt veel meer kansen vandaag want de uitploeg was onverwacht niet zó sterk. Met echt goed spel hadden de punten wellicht in Almere gebleven kunnen zijn, nu restte er vooral enig chagrijn. 

De ontzettend belangrijke uitwedstrijd tegen KOAG in Krimpen aan de IJssel wacht volgende week, en dan zal EKVA echt weer moeten vlammen, als Sint de stand zo globaal bekeek. 

Voor dit jaar was er helaas geen winst in het weekend van de Sint, maar toch heeft hij best genoten, verteld hij lurkend aan een pint! 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.