Slappe vertoning EKVA 2 in het verre Krimpen

Krimpen aan den IJssel, 09-12-17 - In de uitwedstrijd bij KOAG 3 is EKVA 2 tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De ploeg speelde slap, scoorde veel te weinig en liet zich uit de wedstrijd halen: 18-14.


De heenreis Almere - Krimpen was een heftige. Getart door sneeuwbuien die over de snelweg raasden werden er in de auto al opmerkingen gemaakt als "Siberië is er niets bij" en "Liever 2 vlokken op brood, dan 10 in de lucht". Het typeerde de luchtige, maar toch wat gespannen sfeer waarin EKVA koers zette naar het zuiden. Onder leiding van TomTom Esmée werd de toeristische route langs het waanzinnig mooie stadion Woudenstein en Rotterdam-Oost bereden, het leverde helaas wel een halfuur extra reistijd op. Uiteindelijk werd nog ruim van tevoren het enorme sportcomplex bereikt. 
Maar of het de lange reis was, of dat EKVA 2 vandaag voor het eerst echt last leek te hebben van het feit dat de ploeg de afgelopen weken ontzettend is leeggeplukt (1 heer, 3 dames), de 8 van Jerry Bakker begonnen niet scherp. Binnen no-time was het 8-1, omdat bij KOAG alles raak ging, en aan de andere kant alles van de rand af stuiterde. Kleine kansen en doorloopballen die normaal gesproken vallen, rolden nu over de verkeerde kant van de rand van de korf. Aanvallend kon het vak met Julian Bunschoten, Arjen Klinkenberg, Esmée Labes en Anna Schingenga totaal niet in hun eigen spel komen, door de aanwezigheid van een sterke, lange dame aan de kant van KOAG. De aanvallende druk van de Almeerders kwam op de schouders van de dames te liggen, en dat leverde in de eerste helft te weinig goals op. Ook in de tweede helft realiseerden deze 4 te laat dat er een omzetting gedaan moest worden om makkelijker tot goals te komen en daardoor bleven ze te lang in hetzelfde spel hangen. Gecombineerd met fouten in de paalzone die vrije ballen opleverden voor de thuisploeg liep het kortgezegd 'niet lekker'. Met ingebrachte wissels Daniëlle Barendrecht en Yoram Kleijn werd nog wat geprobeerd vanaf de kant, maar tot veel meer goals kwam het niet.
In het eerste Almeerse aanvalsvak liep het net zo stroef. De 4 waren qua goals volledig afhankelijk van de schoten van Jesse Kleijn, maar verdedigend had juist hij de meeste moeite, zeker in de openingsfase. Met een matige communicatie in de paalzone was het lastig om de aanvallende spelers van KOAG in dat vak uit te schakelen. Aanvoerder Merijn van Bussel probeerde de coaching op gang te krijgen, maar de collectieve overtuiging miste. Daniëlle Barendrecht en Rachel Vuurboom (normaal A1) kwamen in de aanval maar moeilijk tot scoren, terwijl de kansen daar wel waren, een probleem dat zich zo over de hele ploeg uitspreidde. Ook hier probeerde coach Bakker in de tweede helft nog wat te veranderen, met het verdedigende inbrengen van Dado Postma (senioren 4) en dat werkte redelijk goed. Maar waar EKVA tot 3 achter kwam, wist KOAG steeds weer te scoren en kwam de aansluitingstreffer nooit in de buurt. 
Het meest enerverende moment van de wedstrijd kwam 2 minuten voor tijd. Een bal die van de korf af kwam en naar de zijlijn ging, werd getracht te achterhalen door Merijn van Bussel, maar op het moment dat hij deze bijna in zijn bezit had werden de benen onder zijn lijf vandaag geschopt door een doorgedraaide tegenstander. Het leverde de speler van KOAG de directe rode kaart op, met zeer waarschijnlijk een hele zware schorsing als gevolg. 


Het was deze wedstrijd zwak en niet overtuigend bij EKVA, en het doel van KOAG, de Almeerders uit het spel halen, lukte perfect. De in de eerste 10 minuten opgelopen achterstand kon maar niet worden weggewerkt en zo heeft EKVA de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Tegen een tegenstander waar normaal echt van wordt gewonnen, lukte het vandaag niet, en dat leidt tot een 7e plek in de poule. Er is een impuls nodig de komende wedstrijden!  


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.