Hakken, zagen, beuken, maar 2 punten blijven in Almere!

Almere, 16-12-17 - EKVA 2 heeft in de laatste wedstrijd van 2017 een belangrijke zege geboekt op koploper IJsselvogels uit Moordrecht. Het ging lang gelijk op, maar in de slotfase namen de Almeerders afstand: 15-11.

In de laatste training voor deze wedstrijd werd er voor de zoveelste keer wat aan de samenstelling van de ploeg gedaan. Aanvoerder Merijn van Bussel werd weggeplukt en overgeheveld naar het 1e. Een nieuwe domper voor 2. Maar niet getreurd, want anderzijds trainden er ook 2 dames mee die mogelijk gaan aansluiten bij het 2e, oude bekenden Silvana Parris en Michelle de Groot.

In deze wedstrijd tegen IJsselvogels was de start van EKVA eindelijk sterk. De laatste weken was het eerste kwartier vaak het struikelblok, maar dit keer stond EKVA na een kwartier met 5-2 voor. Belangrijke goals van Jesse Kleijn hielpen de thuisploeg aan een gaatje, dat echter in de 3 minuten daarna teniet werd gedaan door 3 goals van afstand van de ploeg in het rood. In het eerste aanvalsvak, met Julian Bunschoten reboundend opnieuw sterk, was ook Anna Schingenga duidelijk betrokken in het aanvalsspel. Ze maakte de eerste goal van afstand, en was gevaarlijk op het schot. De andere dame in het vak, Esmée Labes, vulde voornamelijk de steunende positie in en bediende daarmee Kleijn en Schingenga, die voor de goals moesten zorgen. Dat lukte in de slotfase van de eerste helft een stuk minder, waardoor de gasten uit Moordrecht op voorsprong kwamen en de ruststand van 7-8 werd bereikt.

In de pauze gaf coach Jerry Bakker aan dat dit een zeker te winnen wedstrijd was. "Ontzettend belangrijk om vandaag te winnen, of we het nou met onze eigen 11 spelers doen, of de hele selectie, vandaag gaan we hier winnen!" waren zijn wijze woorden.

En gelijk na rust kwam EKVA weer langszij. Het was de derde goal van afstand van de vandaag uitblinkende nieuwe aanvoerder Arjen Klinkenberg die in deze wedstrijd zijn ploeg op sleeptouw nam met 5 goals. Gelijk greep Bakker in door Merijn van Bussel verdedigend in te brengen voor de wat onzeker ogende Michael de Ruijter, en deze impuls pakte goed uit. In dit vak ging het lekker lopen in de aanval, kwam de ploeg op 11-9 en was er verdedigend meer vertrouwen, ook als de dames Daniëlle Barendrecht en Veron Bunschoten in het voorveld onder druk werden gezet. Toch vielen er 2 tegentreffers, voornamelijk omdat Kleijn in het andere vak veel mocht aanleggen, maar alles van de korf afketste. De voor de rebound ingebrachte Jeroen Teunen bood de schutter wel veel mogelijkheden, maar hij wilde er niet in en 5 minuten voor tijd werd het 11-11. Opnieuw het moment voor een wissel, met Chérise Labes voor Barendrecht, en met succes. Het eerste schot was een doelpunt, meteen gevolgd door een rake kleine kans van Klinkenberg, die in de daaropvolgende aanval van Moordrecht zijn tegenstander met bal en al naar de grond blokte. In de laatste 2 minuten viel de definitieve beslissing, met eindelijk die goal van afstand van Jesse Kleijn, een artistieke net gemiste pirouette van Esmée Labes en een rake samba-kleine kans van Teunen, eindstand 15-11!

Zo pakt EKVA een hele belangrijke zege, want deze 2 punten brengen de ploeg wat weg uit de onderste regionen. Na de kerst is er nog van alles mogelijk, want in deze poule kan iedereen van iedereen winnen. We zijn benieuwd, tot volgend jaar!