EKVA 2 speelt een beroerde wedstrijd

Almere, 17-01-18 - Op een dag dat het moest, in een wedstrijd die behoorlijk lucht in de degradatiestrijd kon verschaffen, is EKVA pijnlijk onderuit gegaan in eigen huis. Tegen het Haagse GKV werd weer niet gewonnen, voornamelijk door slecht eigen spel: 10-13.

GKV werd in Den Haag ook al niet verslagen terwijl daar de kansen voor waren, en daarom gaf coach Jerry Bakker vooraf aan dat hier thuis echt een goede kans op winst was. In de eerste minuten van de wedstrijd leek het ook daadwerkelijk de goede kant op te gaan voor EKVA. Met goals van Jesse Kleijn en Julian Bunschoten kwam de ploeg op voorsprong, maar gelijk daarna kwam het probleem van vandaag aan het licht. Het tweede aanvalsvak liep ontzettend stroef, er was geen rebound en wel een hoop frustratie bij de spelers en speelsters. Schoten van voornamelijk Esmée Labes en Arjen Klinkenberg ketsen veel van de korf af en waren dan niet te rebounden voor Michael de Ruijter en ook de altijd zo gevaarlijke inwaartse actie van Daniëlle Barendrecht, die haar laatste wedstrijd voor een halfjaar Mexico speelde, kwam dit keer niet goed uit de verf. En als je zelf niet scoort, valt 'ie op termijn wel aan de andere kant, wat ook dit maal gebeurde. GKV kwam op deze manier na 26 minuten 3-6 voor. EKVA wisselde al voor rust met Veron Bunschoten aanvallend binnen de lijnen. En zij versierde gelijk een strafworp die ook benut werd. Toch was de ruststand 6-9, een flinke teleurstelling gezien de aanvallende intenties vooraf.

Na de thee kwam Esmée Labes in het andere vak binnen de lijnen voor de steeds meer in vorm komende Silvana Parris en ze maakte gelijk de eerste EKVA-goal van de tweede helft. Maar waar dat vak niet te veel moeite had met het maken van goals, bleef het eerste verdedigingsvak aanvallend stuntelen. Met Jesse Kleijn voor Klinkenberg, Krista Bakker voor Barendrecht werd er geprobeerd om er nog iets van te maken. Een goal leverde het wel op, maar tot een echte comeback van de thuisploeg kwam het niet. Een hele wedstrijd stroef korfbal, aanvallend zoeken, zoeken en zoeken en uiteindelijk verliezen terwijl je maar 13 tegengoals krijgt. Het was een bittere pil voor de Almeerders, die nu alles op alles moeten zetten om over 2 weken KOAG te verslaan. Lukt dat niet, dan kunnen de problemen wel eens desastreus zijn.....