EKVA 2 leidt een zware nederlaag tegen kampioenskandidaat

Nieuwerkerk a/d IJssel - In een wedstrijd die vooraf al werd bestempeld als zeer lastig en niet enorm belangrijk in de strijd tegen degradatie, heeft EKVA 2 niet voor een stunt kunnen zorgen. Nieuwerkerk was te sterk en won enigszins vertekend met 21-10.

Door de afwezigheid van Anna Schingenga begon Donna Scheffer (4e) in de basis bij de Almeerders, in het eerste aanvalsvak naast Silvana Parris, die steeds beter in vorm lijkt te komen en vandaag haar eerste competitiegoal maakte sinds de comeback. Dit vak had voornamelijk heel veel moeite met aanvallen op een korte afstand van de korf. Sander van Gilst moest telkens aanleggen van meer dan 8 meter omdat hij dichterbij niet lekker vrij kwam en uiteindelijk was het Julian Bunschoten die in dit vak de goals maakte met wegtrekballetjes. Gedurende de hele eerste helft bleef dit vak stoeien met de aanval en duurde het enorm lang voordat er tot scoren werd gekomen. Het deed coach Jerry Bakker dan ook al voor rust besluiten om Scheffer te vervangen voor Lisanne Schingenga (3e), om wat meer rebound en power in het vak te brengen. Het pakte goed uit, want de aanvallen werden wat langer en uiteindelijk werd er ook uit gescoord. Toch zat EKVA flink in de problemen met de 12-3 ruststand, die veel groter was dan het spelbeeld deed vermoeden.

In het tweede bedrijf pakte EKVA de draad meteen uit de kleedkamer goed op. Het spel werd iets enthousiaster en er werd in een hoger tempo aangevallen, wat Nieuwerkerk wat uit balans bracht. Na 20 minuten in de tweede helft was de stand 13-8 en zag het er voor EKVA opeens weer een stuk beter uit. Op dat moment was Michael de Ruijter, die zelf vroeg in de wedstrijd Jesse Kleijn was komen vervangen, al uitgeschakeld met een flink bloedende hoofdwond, na een elleboog op de kwetsbare wenkbrauw. Invaller Indy Timmerman (4e) pakte zijn rol goed op en bleek samen met Arjen Klinkenberg voor flink gevaar te zorgen in de aanval. Gesteund door goede schoten van Krista Bakker en Esmée Labes kwam dit vak tot aardig wat kansen, maar wisten ze er helaas niet genoeg te benutten om echt dichtbij te komen. Wel grote complimenten voor het verdedigen van dit vak, want ze hielden Nieuwerkerk aardig lang in bedwang. In de slotfase van de partij, toen Dado Postma (4e) voor Silvana Parris was ingevallen, ging het gas bij de thuisploeg nog een keer open en ging het verschil naar 11 punten. Zo lijkt het een enorm dikke uitslag, maar waren de verhouding volgens het spelbeeld echt veel kleiner.

Aanstaande zaterdag gaat het er echt om voor EKVA. Dan komt directe concurrent KOAG op bezoek en moet EKVA winnen om degradatie te ontlopen. We hopen op een volle hal!