EKVA 2 kruipt een puntje dichter naar de top

31-03-18 - EKVA 2 heeft in de eerste veldwedstrijd van het voorjaar een verrassend gelijkspel geboekt tegen KIOS, de ploeg die toch wordt gezien als sterkste in de poule. Er had zelfs gewonnen kunnen worden, maar in de slotfase waren de Almeerders slordig: 18-18.
De uitwedstrijd in Ruinerwold was een wedstrijd waarin EKVA er maar moeilijk aan te pas kwam. Er werd ontzettend veel gescoord, maar de Almeerders hadden toen geen moment het gevoel er echt goed in te zitten. Er werd met 5 punten verloren, en het doel was om dat vandaag te verbeteren op eigen veld. De start was hoopgevend. In de eerste aanval kwam Michael de Ruijter met een wegtrekbal gelijk tot scoren en zette het vak, met verder aanvoerder Arjen Klinkenberg, Krista Bakker en A-junior Daphne Barendrecht een aantal goede aanvallen neer. Toen na de vakwissel ook Julian Bunschoten en Rhona Kaptein, die door blessures weer terug is in 2, ook snel scoorden groeide het vertrouwen zienderogen. KIOS verloor al snel zijn aanvoerder met een blessure en dat was voor EKVA het teken om er een tandje bovenop te doen. Met name Bunschoten liet zien dat het FBK-park een onneembare vesting voor EKVA hoort te zijn door de onehander-goals aaneen te rijgen. In het andere vak was het die andere lange, de Ruijter, die net zo makkelijk tot scoren kwam. Het leidde tot een mooie 10-8 voorsprong bij rust, vrij onverwacht.
Na de thee en de motiverende woorden van coach Jerry Bakker probeerde de thuisploeg gelijk door te pakken. Kaptein gooide bijna al haar omdraaiballen raak deze wedstrijd en naast haar wist Esmée Labes verdedigend wederom haar dame uit de wedstrijd te houden. Sander van Gilst was in de eerst helft nog wat slordig, maar werd een minuut of 20 voor tijd wakker en ging ook van afstand raak schieten. Ondanks wisselingen aan Ruinerwoldse kans bleef EKVA scherp en gefocust, en leek het er heel lang op dat de Almeerders KIOS een verrassende nederlaag zouden toebrengen. Jesse Kleijn hielp daar ook goed aan mee door koud van de bank goals te maken en 11 minuten voor tijd was het 18-13. Maar waar EKVA de rust moest bewaren en langere aanvallen had moeten blijven draaien, daar werd het juist gehaast en slap. Er werden 2 strafworpen weggegeven die KIOS weer in de wedstrijd hielpen, en in no-time was het toch weer gelijk. De Almeerders kwamen er aanvallend niet meer goed aan te pas en in de laatste minuut kropen ze nog driemaal door het oog van de naald toen alles fout ging wat er verdedigend maar fout kon gaan. Gelukkig maakte KIOS het niet af, want een nederlaag was zeer onverdiend geweest. Uiteindelijk bleef het bij 18-18, maar of dit als gewonnen of verloren punt moet worden gezien.......
In ieder geval een sterke eerste veldwedstrijd, waarbij de coach van de selectie van volgend jaar al zijn complimenten uitsprak over het vertoonde spel. Volgende wedstrijd moet gewonnen worden in Oss om de kansen op het kampioenschap levend te houden. De koploper verloor dit weekend, dus EKVA 2 is weer een punt dichter naar de top geslopen.